Tredje etape af cykelstien på hovedvej 10

Af Ejler Schütt

Fornylig blev den nationale cykelrute, Østersøruten, indviet. Østersøruten, som er 820 km. lang, snor sig langs kysterne ved den danske del af Østersøen. Heraf 140 km  igennem Aabenraa, Sønderborg og Haderslev kommuner.

Takket være pres fra  initiativrige borgere fra Genner,  er der anlagt nye cykelstier på hovedvej 10, mellem Genner og Løjt Kirkeby.

Første etape af den dobbeltrettede cykelsti fra Nørbyvej, Løjt Kirkeby til Øster Løgumvej Genner , blev indviet af 300 skolebørn i 2016.
Anden etape, som snart er færdiggjort  løber fra Øster Løgumvej til Sønderballevej på vejen ned til herlige Kalvø og Sønderballe. Nu mangler  så tredje etape, i forlængelse af 1. etape, fra Nørbyvej til rundkørslen ved Bodumvej..

Det er besluttet, at der skal laves et projekt med vedr. etapen, og jeg konstaterer med tilfredshed, at der foreslår, at der igangsættes de fornødne beregninger både for denne tredie etape og for andre cykelstier. En sammenhængende cykelsti på hovedvej 10,har stået højt på DF ønskeliste i flere år. Mest af hensyn til færdselssikkerheden for de bløde trafikanter, som idag må balancere på en meget smal cykelbane, på den stærkt befærdede hovedvej 10, men nu også af hensyn til udnyttelse af Østersørutens muligheder.

Der er ingen tvivl om, at tredje etape på godt 2 km. bør anlægges, så kommunens cykelsti på hovedvej 10 bliver sammenhængende. Det vil blive en win win investering for både de bløde trafikanter og for turisme-erhvervet.