CYKELSTI´ER – I HELE AABENRAA KOMMUNE

Af Arne Leyh Petersen

Byrådspolitikerne Eivind Underbjerg Hansen og Egon Madsen har henholdsvis den 301219 og den 030120 skrevet artikler i JydskeVestkysten omkring ønsker vedrørende cykelstier.

Som byrådspolitikere, har vi nok alle fået henvendelser fra vores borgere omkring ønsker om cykelstier i vores kommune – ”og lokalområde”.

Men som byrådspolitiker skal vi huske på, at vi jo er valgt til at træffe beslutninger til gavn for alle borgere i hele kommunen.

Vi vil derfor gerne berolige eventuelle borgere i den øvrige del af kommunen med, at alle indkomne ønsker omkring cykelstier, vil blive gennemgået og behandlet i kommunens forvaltning, hvorefter det senere i Teknik og Miljøudvalget og i Byrådet besluttes hvilke cykelstiønsker der kan prioriteres ud fra det afsatte beløb fra budgetforhandlingerne, og ud fra hvor det giver den størst mulige samlede trafiksikkerhedsmæssige bedste mening efter en teknisk faglig fremstilling og vurdering.

Vi er ikke i tvivl om at mange af os byrådspolitikere og byrådsgrupper har været på flere besigtigelsesture og set på cykelstiønsker efter invitationer fra borgerne. Og vi har personligt endnu ikke set et cykelstiønske som vi ikke fattede sympati for og der hersker ingen tvivl omkring, at netop vores kæreste eje,  nemlig vores børn og skolebørnenes sikkerhed ligger os alle meget på sinde uanset om man er forældre eller byrådspolitiker.

Vi ser derfor frem til en fortsat konstruktiv debat og dialog i Teknik og Miljøudvalget og Byrådet omkring alle cykelstiønsker i hele Aabenraa Kommune.